Bejelentkezés


Kerítés telepítési útmutató

Termékünk megfelel egy jó kerítéssel szemben napjainkban támasztott követelményeknek: esztétikus; diszkrét; választékos; biztonságos; minden domborzati viszonyhoz idomul; kis helyigényű; egyszerű telepíteni; kedvező az ára. Ezen tájékoztató segítségével könnyedén saját maga is felállíthatja kerítését.

 1. Első lépésben jelölje ki az oszlopok helyét úgy, hogy az oszlopok tengelyvonalai egymástól 200cm - re helyezkedjenek el.

 2. Az oszlopok számára készítsen 40 x 40 x 80 cm mély alapgödröt úgy, hogy a gödrök középvonalai egybeessenek az előzőleg kijelölt pontokkal.

  Mielőtt elkezdi az oszlopok elhelyezését, készítsen egy egész kerítésmezőt vízszintes talajra fektetve, ügyeljen arra, hogy a kerítéselemek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, így a telepítés során szükséges minden méretet könnyedén megmérhet. Amennyiben nem önt sávalapot az oszlopok közé, úgy helyezze el az elemeket, hogy a kerítésmezők alsó elemei átlagosan 10 cm - el a terepszint alá kerüljenek.

 3. Feszítsen ki a munkagödrök felett egy zsinórt úgy, hogy a zsinór az oszlopok tetősíkját mutassa, majd ettől a zsinórtól függőlegesen lefelé mérje ki az oszlopok alsó szintjét. Ezt gondosan betonozza ki.

  Amennyiben nem egyenletes a terepviszony, úgy szinteltolásokat kell alkalmazni.
 4. Ezek után elkezdheti az oszlopok beállítását. Állítsa az  oszlopokat az alapbetonra, majd földnedves betonnal töltse ki a gödröket és simítsa "k" magasságra.

  Távolságtartó lécek segítségével oszlopról oszlopra haladjon, az oszlopokat a zsinórhoz illesztve. A  távolságtartó lécek méretét a talajon korábban összeállított kerítésmezőről lemérheti.

  Úgy állítsa be az oszlopokat, hogy a kerítéselemek könnyen mozogjanak, de ne essenek ki az oszlopok közül. Ügyeljen arra, hogy nagyon pontos munkát végezzen. A beton megszilárdulása előtt ellenőrizze az oszlopok közötti távolságokat és a függőlegességet.

 5. Majd egy nap elteltével elhelyezheti az oszlopok közé a kerítéselemeket.

  Az oszlopok fonák oldalát ékelje ki és az elemeket cementhabarccsal hézagolja, majd a vízszintes réseket is fugázza ki.
© 2008 Abeton kerítés | Cs. Viktor